Exotické dobrodružstvo s láskou na obzore (Jo Watsonová - Hořící měsíc)

24.09.2017 08:14

Milujem spojenie dobrodružstva, romantiky a humoru. A v Horiacom mesiaci je všetkého priam vrchovato. Úžasná oddychovka, ktorá otvára novú sériu, a ak budú aj ďalšie príbehy rovnako skvelé, máme sa veru na čo tešiť. Jo Watsonová svoj román začala pritom publikovať iba na internete, ale spôsobila takú senzáciu, že už je pevne etablovaná na knižnom trhu. Pri čítaní máte dojem, akoby ste sedeli v kine a sledovali romantickú komédiu. Musím vás varovať, že vám hrozí zamilovanie do hlavných postáv. Lilly aj Damien sú výborne vykreslení, vzájomne sa dopĺňajú a neraz oľutujete, že sú iba postavami v knihe. Aspoň ja osobne by som sa s nimi okamžite vybral do Thajska na podujatie Horiaci mesiac. Exotické prostredie je priam stvorené na horúce city, no okolnosti ich vzniku sú podmienené mnohými premennými...

"Copak jsem mohla předvídat, co se stane? Nečekaně se zvedl poryv teplého vánku a překotil několik svíček. Jedna mi vlítla až do klína a do látky rázem propálila dírku, což by vlastně nebyl až takový problém. Hlavní problém byl v tom, že vzplála ta hedvábná stužka, co se mi bimbala od výstřihu. Ksakru, kdo mohl tušit, že stužky jsou tak hnusně hořlavé? Prostě jsem vzplála!"

Lilly v deň sobáša opustí snúbenec a ona čelí ľútosti piatich stoviek hostí v kostole. Jej dokonalý a do detailov naplánovaný život dostal poriadnu trhlinu a ona netuší, čo bude ďalej robiť. Utápa sa v sebaľútosti a depresii, no keď prejde do fázy hnevu, odhodlá sa na krok, ktorý jej vôbec nie je podobný - sama sa vydá na svadobnú cestu do Thajska dúfajúc, že nové prostredie jej pomôže spamätať sa. Lenže od začiatku ju prenasleduje jedna katastrofa za druhou. Najprv sa zabudne prezliecť a do Ázie príde v pyžame, potom ju na letisku odchytia policajti a čo je spočiatku najhoršie - všetko je spojené s potetovaným svetáckym tulákom Damienom. Ich cesty sa neustále križujú a súboj ich pováh prináša pekelné iskrenie. Kopiace sa trapasy však nekončia iba slzami, ale aj smiechom a Lilly si postupne uvedomuje, aký prázdny bol jej život, keď ju zväzoval strach. S Damienom je konečne uvoľnená a v Thajsku žije zo dňa na deň a vždy skúša čosi nové. Lilly prehodnocuje aj svoj vzťah s Michaelom a pomaly sa jej otvárajú oči. Lenže aj jej dovolenka sa raz musí skončiť a znovu nastanú bežné, všedné dni, keď bude musieť čeliť realite...

"Dav sborově vydechl, načež se ztišil - zřejmě posvátným okouzlením. Damien byl štíhlý a svalnatý a dokonale vyrysovaný na těch správných místech. Koho by napadlo, že pod uváleným tričkem se skrývá tak dokonalé tělo? Srdce se mi rozbušilo a dech sa mi zadrhl v plících. Poprvé v životě jsem si připadala jako zvrhlík. Z pouhého pohledu na Damienovo tělo se mě zmocnila závrať, zvlášť když jsem si vzpomněla, jak jsme se drželi za ruku a jak se na mně díval. Damien si prohrábl vlasy a břišní svaly se mu rozehrály a zvýraznily boky zužujícií se do... Jo, jednoznačně jsem byla zvrhlík."

Horiaci mesiac ma veľmi príjemne prekvapil. Už dávno som sa tak netešil na ďalší diel série, ako v tomto prípade. Len dúfam, že Jo Watsonová si udrží vysoko nastavenú latku a aj príbeh Annie, Lillinej sesternice, bude taký pútavý. Autorke sa podarilo výborne vystihnúť exotickú atmosféru a nepotrebovala na to ani siahodlhé opisy. Všetko vníma cez optiku svojich postáv a ako som už spomenul, tie sú dotiahnuté takmer do dokonalosti. Sú ľudské, sympatické a neprejde chvíľa, kedy by vás nezaujímal ich osud. Podobne ako Lilly a Damien, ani vy nebudete chcieť, aby sa ich dobrodružstvo skončilo. Drvivá väčšina deja zahŕňa niekoľko dní, len v závere nás čaká časový skok. Vzhľadom na dej je to prirodzené, i keď to v celkovom ponímaní pôsobí trochu rušivo. Ľúbostný príbeh tak však získal na realistickosti a nešlo o prílišné presladené tlačenie na pílu. Super. K Horiacemu mesiacu sa ešte niekedy určite vrátim, a ktovie, možno sa ním nechám napokon aj inšpirovať. Taká párty by veru stála za zváženie!


Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem mediálnej spoločnosti Albatros Media.

Diskusná téma: Exotické dobrodružstvo s láskou na obzore (Jo Watsonová - Hořící měsíc)

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok