Napínavý vstup do novej série (E. Michelsová - Divoký dedič)

13.08.2017 15:32

Predošlé knihy Elizabeth Michelsovej by som zaradil k zlatej strednej ceste. Poskytujú veľkú dávku romantiky, ale nevyznačovali sa dobrodružstvom, ako napríklad knihy Gaelen Foley. Išlo o pokojne plynúce príbehy bez výraznejších zvratov. Divoký dedič ma však presvedčil, že autorka si ľahko poradí aj s o niečo dramatickejším námetom. Román otvára novú trojdielnu sériu, ale stretneme sa v nej aj s už známymi postavami. Ak sa však budú aj ďalšie pokračovania niesť v podobnom duchu ako Divoký dedič, máme sa na čo tešiť. Michelsová ponúka ako hrdinov synov lordov, ktorí sú na čakacej listine na titul až druhoradí. Spolok náhradných dedičov je pre ňu skvelým východiskom a poskytuje jej mnoho zaujímavých námetov a možností, ako upútať pozornosť čitateľov. 

"Ethan kľačal na kameňoch a uprene hľadel na zem pred sebou - sám. Kde je Trevor? Rozhliadla sa, pátrala po ňom. Musí ho priviesť k rozumu. Dúfala len, že Ethan ho nezbil do bezvedomia. Priblížila sa k miestu, kde kľačal Ethan, meravý, akoby sa premenil na kameň... V tichu sa rozliehal vzdialený spev vtákov. Ethanovi stekal z čela pramienok krvi, lemoval mu sčervenené oko a kvapkal na zem... Vtedy zbadala kovový záblesk čepele - celej od krvi."

Roselyn sa má čoskoro vydať za Trevora, lorda Aytona. Výhľad na sobáš s uznávaným šľachticom a majiteľom výnosných baní je pre ňu jasným cieľom a robí všetko pre to, aby pôsobila ako uhladená dáma. Situáciu naruší príchod Trevorovho brata Ethana, ktorý odišiel z domova takmer pred desiatimi rokmi. Predchádzala tomu hádka s otcom a matkino opustenie rodiny. Ethan si zarábal boxerskými zápasmi a stal sa členom Spolku náhradných dedičov, kde získal priateľov i rôzne kontakty. Jeho návrat nie je vítaný radostne, ale rodina je rodina. Roselyn pri ňom objavuje časť osobnosti, ktorú už dávno potlačila. Opäť sa smeje a robí vylomeniny, ako keď boli deťmi. Lenže Trevor nie je slepý a po hádke medzi bratmi je zrazu Trevor mŕtvy a Ethan sa stáva dedičom titulu aj rozsiahlych majetkov. Jeho otec - a Roselyn tiež - ho podozrievajú z bratovej vraždy, a tak má Ethan jediný cieľ - využiť svoje členstvo v klube a nájsť skutočného vraha.

"Nenásytne mu zaborila prsty do pliec, až mu pokrčila kabát. Bolo jej to jedno. Hrubá látka bola len ďalšou prekážkou medzi nimi. Pritiahol si ju a ich bozk sa prehĺbil. Vzápätí si uvedomila, že už nesedí na múriku, iba sa oň opiera a Ethan ju drží v náručí, aby nespadla. Stiahla si rukavičku, zaborila mu ruku do vlasov. Nenechal by ju spadnúť. Nevedela, kde sa tá myšlienka vzala, no bola si tým istá - kým je s ňou, nemusí si robiť starosti s rovnováhou. Nemusí sa držať ničoho, iba jeho. Zvláštne, že hoci ju delí len kúsok od pádu a vášnivo sa bozkáva s mužom, ktorého sa kedysib bála, zrazu sa cíti slobodná."

Roselyn nie je hrdinka, ako sme bežne zvyknutí. V iných dielach by zrejme neochvejne stála po boku svojho vyvoleného a spolu s ním bojovala proti každej prekážke. A spočiatku sa zdá, že by toho aj bola schopná. Lenže... Potom vidí Ethana s vražednou zbraňou v ruke, a keďže ju Trevorova smrť pripravila o vyhliadky na vysnívanú budúcnosť, viní zo všetkého práve jeho. Celkom sa mi to páčilo, aspoň išlo o príjemnú zmenu. Roselyn Ethanovi nedôveruje a z toho pramenia viaceré napínavé situácie. Ethan je, mimochodom, výbornou postavou už od začiatku. Pretĺka sa životom, je úprimný, odhodlaný a hoci sa tvári odmerane, túži po rodine a pokoji. Je skutočne motivovaný pátraním po bratovom vrahovi, pričom sa mu do cesty pripletie aj väčšie množstvo vedľajších postáv. Je zjavné, že Elizabeth Michelsová si už pomaličky pripravila priestor pre hrdinov ďalšich dielov série. Priznám sa, že ma zaujali a som zvedavý, ako sa budú rozvíjať ich osudy. Divoký dedič otvára podnetnú šnúru románov, ktoré určite tiež potvrdia autorkine kvality.

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Slovenský spisovateľ.

Diskusná téma: E. Michelsová - Divoký dedič

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok