Záchrana sveta v rukách skupinky odvážnych mužov (D. Mann - Lov vlka)

19.08.2017 07:49

Vydavateľstvá pod patronátom mediálnej spoločnosti Albatros Media majú rozbehnutých toľko knižných sérií, že na pokračovania niektorých z nich si musíme zavše počkať trochu dlhšie. Väčšinou sa to však oplatí, pretože ide o naozaj vydarené tituly. Medzi také patrí aj Lov vlka, druhá časť série SEAL TEAM SIX, ktorú má pod palcom skutočný veliteľ tímu Don Mann v spolupráci so spisovateľom Ralphom Pezzullom. Po minulom Love šakala sa tak znovu stretávam s neohrozenými mužmi, ktorí sa (niekedy) bezhlavo vrhajú do rôznych nebezpečenstiev, aby urobili zo sveta bezpečnejšie miesto. Kým v predošlom príbehu išlo o zachraňovanie unesenej osoby, tentoraz atmosféra hustne oveľa výraznejšie. Seal Tem Six sa vrhá do boja proti teroristickej bunke financujúcej svoje aktivity z obchodu s bielym mäsom. 

"Ucítil pach vlastního spáleného masa. Vleže na zádech zvedl v obou rukou pistoli a ve směru sténání pálil přes chodbu jednu ránu za druhou, dokud nevystřílel všechny náboje. Potom stáhl z věšáku oblek, strhl z něj plastový obal a použil ho jako štít k zakrytí obličeje a trupu. Následně rychle proběhl plameny do obývacího pokoje. Stál nad mužem, který hodil zápalnou láhev, a sledoval, jak jeho obličej dostává s posledním vzdychem uvolněný výraz."

Tom Crocker vedie svoj tím s obrovskou dávkou odvahy a zodpovednosti. Uvedomuje si, že sa naňho spoliehajú v každej situácii a za ten čas, čo držia spolu, sa z nich stala rodina. Síce neraz na úkor tej skutočnej, ale ich poslanie si vyberá svoju daň na mnohých frontoch. Prejaví sa to aj pri honbe za Zamánom, teroristom, ktorého chce CIA dostať skôr, ako stihne znovu zaútočiť na americké ciele. Preto spoja sily so Seal Teamom, aby ho vystopovali a predviedli pred spravodlivosť. Pre Crockera sa z toho stáva aj osobná záležitosť, pretože Zamán im už raz unikol a on si vyčíta, že kvôli nemu naďalej pácha svoje zločiny. Okrem toho túži nájsť unesené nórske dievča, ktoré sa stalo obeťou Zamánovho obchodu s bielym mäsom. Neraz pri tom nedbá na vlastnú bezpečnosť a je ochotný obetovať aj svoje zdravie. Ženie ho vpred snaha poraziť nepriateľa i zachrániť bezbranné a nevinné dievčatá, ktoré tak kruto zneužíva...

"Do teroristova rozkroku zarazil koleno. A znovu; a pak ještě jednou, vší silou, dokud vousatý muž nezasténal a neuvolnil Crockeruv krk ze svého sevření. Vyprostil se z jeho zámku. Po hlubokém nádechu kouřem prosyceného vzduchu sa mu ale zatočila hlava, terorista okamžitě švihl pravačkou a Crocker ucítil palčivý vjem, který mu projel horní částí bicepsu. Ty svině! Bolest z řezné rány zpusobila obrovský príval energie, který Crocker přesměroval do své volné levačky. Tu nejprve posunul přes mužovu hruď až k jeho vousum. Pak ho popadl za chumáč bradky a vší silou prudce vrazil vousačovu hlavu dozadu, až s tupým zvukem uhodila o stěnu schodiště."

Lov vlka sa vymyká z kníh, ktoré bežne vychádzajú. Väčšinou ide o psychotrilery, ktoré síce zažívajú svoj rozmach, ale plnokrvnú akciu poskytujú len máloktoré. Don Mann zúročil svoje skúsenosti v plnej miere a jeho séria SEAL TEAM SIX je toho verným dôkazom. Obsahuje všetko, čo človek môže od akčného trileru očakávať - litre krvi, prestrelky, naháňačky, výbuchy, únosy, neustály boj a adrenalín. Je pravda, že postavami sú čistí testosterónoví alfa samci, ale kto iný by sa mohol s takou vervou porátať s najnebezpečnejšími zločincami na svete? Pátranie po Zamánovi sa v závere zmení na pátranie po lodi, čo trochu spomalí dej, rovnako ako zdĺhavá (a pre dej takpovediac aj zbytočná) pasáž lezenia na horu v Himalájach. Don Mann tým však aspoň ukázal aj ďalšiu časť Sealov - a to ich prípravu a udržiavanie kondície v nehostinnom prostredí. Časti plné smrtonosnej akcie si však užijete naplno, Toma Crockera by ste rozhodne chceli mať na svojej strane. Lov vlka sa vo väčšej miere venuje aj jeho vnútornému svetu, k čomu sa predošlý Lov šakala veľmi nedostal. Beriem to ako plus, dokonca aj postavy sú prehľadnejšie spracované a fandíte tak celému tímu. Dúfam, že táto bojová jednotka ešte nepovedala posledné slovo a v budúcnosti sa s ňou ešte stretneme.

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem mediálnej spoločnosti Albatros Media.

Diskusná téma: Záchrana sveta v rukách skupinky odvážnych mužov (D. Mann - Lov vlka)

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok