D. H. Sterry - Zajačik

13.02.2015 14:51

Vydavateľstvo Motýľ si svoj edičný plán obohatilo o skutočne zaujímavý titul. Čitateľom síce prinieslo už viacero skutočných príbehov, no tento je predsa len v čomsi špecifický. David Henry Sterry sa totiž podujal opísať svoje zážitky a skúsenosti ako mladého gigola v centre amerického zábavného priemyslu - v Hollywoode. Jeho cesta je spočiatku trýznivá, neskôr miestami zábavná a bizarná, až kým nedospeje k svojmu cieľu a jeho život sa neustáli v pokojných vlnách. Musí však prejsť mnohými skúškami a vy niekedy s otvorenými ústami kĺžete po riadkoch a čudujete sa, čoho všetkého sú ľudia schopní v túžbe po peniazoch či uspokojení svojich nezvyčajných potrieb. Svet za oponou sa odkrýva v plnej kráse i surovej realite, bez príkras či zamlčovania nepríjemných faktov. 70. roky sa vracajú s otvorenou spoveďou mladého zajačika vedomého si svojich telesných kvalít, ale aj tichej túžby po láske...

"So sexom som začal v trinástich. Od začiatku som sa v ňom cítil ako dobre zalievaná mrkva v úrodnej pôde. Jeho rečou hovorím plynule. Nemám problém s príkazmi. Zbožňujem privádzať ženy na vrchol rozkoše a viem, aké dôležité je mať jemné pery, pomalú ruku a nešetriť pozornosťou. Priam počujem, ako osud volá moje meno."

David pricestuje do slnečného Los Angeles, aby nastúpil ako študent do Akadémie nepoškvrneného srdca, čo s ohľadom na jeho životný osud znie pomerne paradoxne. Syn anglických prisťahovalcov čelil už odmala rôznym rodinným nástrahám, ako bolo sťahovanie či matkino odhalenie, že je lesbička. Otvorená myseľ a prijímanie nečakaných zmien sa časom ukážu ako veľmi nápomocné. Najmä keď čelí ťaživej skúsenosti sexuálneho zneužitia a ocitnutiu sa na ulici s prázdnymi vreckami. Natrafí na človeka, ktorý mu podá pomocnú ruku a vovedie ho do sveta, o akom sa mu dovtedy ani nesnívalo. Sex za peniaze sa spočiatku Davidovi javí ako celkom ľahká cesta k zárobku, ale občas sú jeho klientky viac než nezvyčajné. Aj v prostredí chladného milovania si David nájde čas pre seba a jemnejšie city - to sa týka predovšetkým jeho spolužiačky Kristy, ktorá predstavuje protiklad k jeho smelým a opovážlivým "kolegyniam". No jeho práca nie je niečím, čím by sa rád pochválil, a tak sa zmieta medzi dvoma rôznymi svetmi. V jednom platia prísne pravidlá, v druhom sa viac zakladá na úprimnych emóciách než na predstieranej náklonnosti. Hodinový chlapec sa musí poriadne obracať, ak si chce udržať zákazníčky a zvyšovať renomé...

"Pre hodinového chlapca je na orálnom sexe skvelé to, že na rozdiel od súlože je erekcia zbytočná a myseľ tak môže bez následkov blúdiť, kam sa jej zachce. A kým sa snažím prebrať k životu Georginu Spiacu krásavicu, v duchu zaletím na Sunnyho párty. Možno tam stretnem nejakú bláznivú pipku, ktorá mi pomôže pochopiť zmysel života. Kristy čaká doma. Čo by si asi pomyslela, keby ma uvidela s hlavou medzi Georginými nohami? Spláchla by ma ako použitý záchod."

Zajačik si vás získa svojou úprimnosťou a reálnym zobrazením pomerov v najstaršom remesle. Po knihe som siahol najmä zo zvedavosti, a oplatilo sa. Číta sa jedným dychom, nemáte sa kedy nudiť. Jeden zážitok strieda druhý, niekedy nestíhate žasnúť a inokedy sa bavíte na všemožných ľudských náturách. David H. Sterry navyše využíva živý jazyk, trefné prirovnania a nebojí sa nahlas povedať, čo si myslí. No, až na chvíle, kedy mu ide o zárobok a hovorí najmä to, čo chcú jeho zákazníčky počuť... Kníh ako táto nie je veľa, preto som rád, že sa dostala aj do našich končín. 

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Motýľ.

Diskusná téma: D. H. Sterry - Zajačik

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok