A. Krištofíková - Keď utiecť, tak s tebou

19.07.2014 09:35

Po predošlých knihách Adriany Krištofíkovej z vydavateľstva Motýľ Život (nie) je román a Ako chutí voda som sa potešil, že obohatí domáci trh ďalšou knihou. Priznám sa, že niekedy otrávene prevraciam oči pri anotáciách ženských románov, kde sa vyskytuje nevera, nešťastné manželstvo, nový začiatok... Je mnoho zaujímavých tém, ale niekedy akoby sa autorky báli vyjsť z ulity a tematického stereotypu. To však nie je prípad Adriany, ktorá netlačí na city a nesnaží sa o patetickú romantiku. Jej postavy majú dušu, svoje plusy i mínusy a život jej hrdiniek nie je obmedzený na štyri steny domácnosti a riešenia otázky, čo budú variť na obed. Dôležitými prvkami v autorkiných príbehoch sú úsilie nájsť originalitu aj v bežných situáciách, prekvapivé zvraty a nenútene nastoľované problémy súčasnosti.

Hlavnou hrdinkou románu je Denisa, žijúca v manželstve, ktoré má najlepšie časy už dávno za sebou. Je si vedomá, že Igor hľadá rozptýlenie i mimo domácej spálne, a keď sa jej naskytne príležitosť nezáväzného flirtu s novým šéfom Marekom, berie to zároveň ako malú osobnú pomstu. Lenže jej zámer sa nečakane zvrtne a Denisa namiesto v Marekovom náručí končí na pohotovosti s rozbitým nosom a naštrbeným sebavedomím. Pôvodca jej zranenia a vzápätí i záchranca Daniel pracuje ako policajný vyšetrovateľ, čo sa ukáže ako veľmi nápomocné, keď navyše Denise zmizne auto a onedlho nato jej vykradnú dom... Zdá sa, že osud je proti nej, nič nevychádza podľa jej predstáv, a to tak v súkromí, ako i v práci, kde jej hrozí pre znižovanie stavu vyhadzov... Je možné, že zničenú rodinu zachráni rodinná dovolenka? A ako dopadne jej nové zamestnanie ako vizážistky tanečníc v nočnom klube...? K tomu si pripočítajte problémy s dcérinou nadváhou, riešenie vzťahov najlepšej kamarátky a flirtovný chat s neznámym sympaťákom a máte ingrediencie pre pútavý dej s množstvom námetov.

Kniha Keď utiecť, tak s tebou je rozšírenou verziou príbehu známeho z prílohy lifestylového časopisu Nočný chat a ranný fresh. Pôvodný dej nepoznám, ale verím, že si našiel prívržencov, rovnako ako to čaká samotný román. Novinka Adriany Krištofíkovej je zaujímavá, podnetná a "neokukaná". Ak uvažujete nad knihou vhodnou na plážové rozptýlenie pod slnečníkom, touto voľbou nič nepokazíte. Prípadne siahnite aj po autorkiných predchádzajúcich tituloch, ktoré sú rovnako fajn.  

Diskusná téma: A. Krištofíková - Keď utiecť, tak s tebou

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok